Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ελληνικο-Αργυρουπολη Δεν πληρωνω

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
«Στόχος μας είναι σε κάθε ελληνική οικογένεια να υπάρχει τουλάχιστον ένας εργαζόμενος» διακήρυξε ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Αυτό πρακτικά σημαίνει από έναν μέχρι τρεις ανέργους κατά μέσο όρο. Οι άνεργοι είναι ήδη ένα εκατομμύριο και οι εργαζόμενοι καλούνται να ζήσουν με μισθούς χαμηλότερους των 700 ευρώ. Η κυβέρνηση, για να πληρώσει τους τοκογλύφους της χώρας, οδηγεί τον λαό σε γενικευμένη φτώχεια και τη χώρα σε καταστροφή. Με απανωτά χαράτσια–βόμβες εκβιάζουν την καθημερινή ανάγκη για θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα. Το βαρέλι της κοινωνικής εξαθλίωσης και της λεηλασίας της χώρας δεν έχει πάτο. Η ανάγκη πλέον για επιβίωση οδηγεί χιλιάδες λαού στην αναζήτηση διεξόδου∙ διέξοδος που δεν αφήνει περιθώρια για ατομικισμούς. Όσο περισσότεροι επιλέξουμε το δρόμο του συλλογικού αγώνα, τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι. Ήδη κατατίθενται μαζικές προσφυγές για την αντισυνταγματικότητα των μέτρων στο Συμβούλιο της Επικρατείας. Αυτό όμως είναι το πρώτο βήμα.
Η οργάνωση, η αλληλεγγύη, η αντίσταση, η ανυπακοή είναι ο μόνος δρόμος. Κρίνεται αναγκαία η οργάνωση του αγώνα για την άρνηση της πληρωμής των κεφαλικών φόρων. Η απάντηση στο ερώτημα «Θα χρεοκοπήσει ο λαός για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι» είναι απλή: Να χρεοκοπήσουν οι τοκογλύφοι!!
Ο αγώνας δε θα πρέπει να είναι εικονικός αλλά πραγματικός. Δεν αρκούν μόνο διαμαρτυρίες και πορείες αλλά χρειάζεται συνειδητή ανυπακοή και άρνηση πληρωμής. Το σύνθημα είναι ένα: «Δεν πληρώνω».
Σε κάθε πόλη, σε κάθε συνοικία, σε κάθε πλατεία οργανώνουμε λαϊκές συνελεύσεις και συντονίζουμε τη δράση μας. Δεν περισσεύει κανένας! Ο αγώνας αφορά όλους: συλλογικότητες, δημοτικές παρατάξεις, συλλόγους, σωματεία, ενώσεις γονέων, και κυρίως τον καθέναν μας ξεχωριστά. Να επιστραφούν τα πολύ-εκκαθαριστικά στο Υπουργείο Οικονομικών, να μείνουν απλήρωτοι οι λογαριασμοί της ΔΕΗ.
Η κυβέρνηση και τα αφεντικά της τρόικα οδηγούν σε αδιέξοδο τον λαό και σε βέβαιη χρεοκοπία και πείνα. Η διέξοδός μας είναι η άρνηση πληρωμής, αυτή που θα είναι και η αρχή του δικού τους αδιεξόδου.
Ο φόβος αλλάζει στρατόπεδο…! Το καζάνι βράζει!
Ας το τολμήσουμε! Η αλληλεγγύη και η ανυπακοή είναι τα μόνα μας όπλα!
Αρκετά! Κανένα φοροχαράτσι!
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»
 
http://www.facebook.com/profile.php?id=100002048365122

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου